I.I. Tivadar Petru. Toate drepturile rezervate 2019.

Istoria unei pasiuni

 

Pasiune. Credinţă. Muncă. Familie.

Acestea au fost coordonatele poveştii noastre, poveste ce a început cu mai bine de 30 de ani în urmă.

 

Numele meu este Petru Tivadar, iar astăzi pot spune că pasiunea mea din copilărie s-a materializat cu succes în practicarea a apiculturii. Încă de mic am crescut în prisaca unchiului meu, un stupar cu experienţă, care mi-a insuflat dragostea pentru aceste creaturi uimitoare precum şi dorinţa de a transforma această fascinaţie într-un mod de viaţă. În anul 1988, când aveam 18 ani, am cumpărat primele 4 familii de albine – un început modest. Înţelegând importanţa faptului de a asigura albinelor o bază meliferă constantă şi diversă, începând din anul următor, în fiecare vară am mers cu albinele în pastoral, adică în acele zone unde existau surse bogate de nectar.

 

În 1991 m-am căsătorit, iar împreună cu soţia mea, Ioana şi cu părinţii ei, considerând că aceasta ar putea fi o frumoasă afacere de familie, am clădit an de an la dezvoltarea treptată a acestui business. Astfel, de la cei patru stupi, am ajuns în anul 1998 să deţinem peste 100 de familii de albine şi să ne organizăm ca asociaţie familiară, sub numele de A.F. Tivadar Petru. Începând din acel an am început să ne comercializăm produsele în diferite supermarketuri din ţară. De aici, afacerea noastră a luat avânt, reuşind, în câţiva ani să devenim nu nume cunoscut la nivel naţional.

 

Din grijă pentru mediu, dar mai ales motivaţi de dorinţa de a oferi consumatorilor produse de cea mai înaltă calitate , am început demersurile în vederea certificării ecologice. Deşi la acea dată, în România, segmentul de agricultură ecologică era abia la început, în anul 2004 am obţinut certificarea bio, fiind printre primele firme din ţară ce deţineau o astfel de certificare. Astfel, de mai bine de un deceniu, ne respectăm cu consecvenţă angajamentul de a produce o miere ecologică de calitate superioară, care să ofere clienţilor siguranţa că ceea ce consumă este un produs în exclusivitate natural.

 

Anul 2006 a reprezentat un alt pas înainte în ceea ce priveşte dezvoltarea firmei noastre. Accesând fonduri europene am putut să ne extindem stupina precum şi să achiziţionăm echipamente care să ne permită să asigurăm cele mai înalte standarde de producţie şi procesare, iar în 2007 am inaugurat un nou sediu alături de o nouă fabrică, un spaţiu modern, dotat corespunzător, asigurând astfel o grijă deosebită pe întreg parcursul procesului de îmbuteliere.

 

Pentru a ţine pasul cu cerinţele pieţei şi cu legislaţia în vigoare, am urmat cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, iar în anul 2009 am absolvit-o, primind calificarea de inginer diplomat în industria prelucrării produselor alimentare . Astfel, am reuşit să transform pasiunea mea de mic copil într-un business de succes dar şi o cale spre evoluţie personală. Dar nu ne-am oprit aici. Implementând în anul 2010 sistemul HACCP, pentru a ne asigura că pe întregul parcurs al procesului de procesare a mierii nimic nu poate afecta calitatea produsului final, am primit ştampila ovală, care ne permite să ne comercializăm produsele în întreg spaţiul comunitar.

 

Acum, la mai bine de 25 de ani de la acel firav început, pot să confirm că, da, visele trăite cu curaj şi împletite cu credinţă, muncă şi iubire devin realitate. Iar cea mai bună răsplată pentru eforturile noastre o constituile sutele de clienţi mulţumiţi care se transformă în consumatori fideli ai produselor noastre, dându-ne astfel energia şi motivaţia de a continuna să producem o miere excepţională, „Roua Maramureşului”.

I.I. Tivadar Petru. Toate drepturile rezervate 2019.